FleuraTerrazza en Cercis ‘The Rising Sun’ winnen persprijs Plantarium 2017

Cercis canadensis ‘The Rising Sun’ van Joh Stolwijk & Zn. uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium persprijs gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar het FleuraTerrazza-concept van Van der Starre uit Boskoop.

Over FleuraTerrazza was de jury unaniem: ‘Het is een nieuw, innovatief concept voor klimplanten. Eenvoudig en goed toepasbaar voor de consument.’ Ook Cercis canadensis ‘The Rising Sun’ werd overtuigend winnaar. ‘’The Rising Sun’ is een innovatieve cultivar. Het mooie blad kan goed tegen de zon en verkleurt mooi in de herfst. Een mooi verticaal accent in de tuin’, aldus de jury.

Tweede en derde plaats

In de categorie Tuinplanten werden zeven inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor Diervilla splendens ‘Diva’, ingezonden door Van Vliet New Plants uit Stroe en de derde plaats voor EveryDaylily van CNB New Plants uit Lisse. Bij de Concepten waren acht inzendingen. MixMasters van Florensis uit Hendrik Ido Ambacht werd tweede en de derde plaats was voor Magical Colours your Home van Kolster bv uit Boskoop.

Jurering

In de jury voor de persprijs waren 27 journalisten vertegenwoordigd uit Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

De 35e editie van Plantarium wordt gehouden van 23 tot en met 26 augustus in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Bron en foto’s: Plantarium

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties