Fleurop brengt nieuw rouwbloemenboek uit

Bloemisten van Fleurop werkten de afgelopen maanden aan een nieuw rouwbloemenboek, dat nu klaar is. Het heeft de titel ‘Zoals je was’ meegekregen. ‘Het zijn allemaal rouwarrangementen die het karakter van mensen weergeven’, aldus de verzendorganisatie.

‘Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Zeker in deze tijd, waarin je ziet dat het afscheid steeds persoonlijker wordt, legt Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop, uit. ‘Dat zie je ook terug in de bloemkeuze. De laatste jaren zien we nog maar zelden volledig witte rouwarrangementen. De trend is kleurrijk. Bloemen vertalen gevoel en vertellen iets over de overledene. We vinden het daarom belangrijk dat rouwbloemwerk aansluit bij het karakter van mensen. Dat was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van ons nieuwe rouwbloemenboek, dat bedoeld is om nabestaanden te inspireren en te helpen bij het maken van keuzes.’

Vijf karakter

Het nieuwe rouwbloemenboek is ingedeeld naar vijf karakters: bescheiden, kleurrijk, natuurlijk, romantisch en jeugdig. Bij elk karakter worden verschillende arrangementen weergegeven. Ook wordt middels iconen aangegeven in welke bindvorm het arrangement verkrijgbaar is: van compacte biedermeier tot volledige kistbedekking of speciale vormen, zoals een hart of ster.

Het boek is beschikbaar voor Fleurop-bloemisten en uitvaartcentra die met Fleurop-leden samenwerken.

Bron en foto’s: Fleurop

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties