Hortipoint FloraHolland bouwt nieuw en stoot groot deel vastgoed af

  FloraHolland bouwt nieuw en stoot groot deel vastgoed af

  0

  Royal FloraHolland gaat zowel in Naaldwijk als Aalsmeer nieuw bouwen. „Op beide vestigingen komen gebouwen die efficiënte, effectieve en duurzame logistiek door de veiling kunnen ondersteunen en de koelketen verbeteren.” Dit verklaart algemeen directeur Steven van Schilfgaarde in de Bloemisterij van deze week. Omdat ze door fulfilment minder ruimte heeft, stoot de veiling op beide locaties tevens een groot deel van haar vastgoed af.

  In de loop der jaren verrees World Horti Centre op Mars in Naaldwijk. De rest van dit gebied ligt nog altijd braak. Daar gaat verandering in komen, vertelt Van Schilfgaarde. De veiling wil op Mars een grote voorraadhal bouwen van waaruit bloemen en planten – die direct of via de klok verkocht worden – naar de klanten gedistribueerd gaan worden. Mogelijk komt er zelfs een brug van Mars naar locatie Jupiter, aan de andere kant van de Veilingroute. De veiling wil de nieuwbouw verwezenlijken in samenwerking met kopers.

  Aan de kant van de Dijkweg in Naaldwijk gaat een wezenlijk deel van het vastgoed van Royal FloraHolland tegen de vlakte. Mogelijk gaat gemeente Westland hier huizen bouwen.

  Nieuwbouw Aalsmeer

  Ook op Aalsmeer gaat nieuwbouw plaatsvinden. Daar komt ook een gebouw dat aansluit bij de nieuwe logistieke diensten die de veiling gaat verlenen. Van Schilfgaarde spreekt over duurzame gebouwen die efficiënte, effectieve en duurzame logistiek kunnen ondersteunen en de koelketen verbeteren.

  In zowel Naaldwijk als Aalsmeer stoot Royal FloraHolland ook een groot deel van haar vastgoed af. Door fulfilment kan ze op beide locaties met 30% minder onroerend goed uit.

  Lees hier het interview met algemeen directeur Steven van Schilfgaarde over nieuwbouw op Aalsmeer en Naaldwijk en het afstoten van vastgoed.

   

  Dit artikel verder lezen?

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar