Florale kunst tijdens festival Bloemig!

Het bloemenfestival Bloemig! keert dit jaar terug in Kasteeltuinen Arcen, van donderdag 2 tot en met maandag 6 september. Nieuw dit jaar is de bloemschikwedstrijd voor beginnende bloemisten tot ervaren arrangeurs met als thema Floral Art waarbij bloemsierkunst als kunstvorm centraal staat.

Bloemig! wil bezoekers inspiratie bieden door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. In de Kasteeltuinen Arcen zijn verschillende arrangementen te bewonderen en professionele bloembinders geven dagelijks bloemschikdemonstraties. De bloemisten van wie werk in het park staat, zijn onder andere Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van De Kogeldistel, Lily Beelen van Just Lily, Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs en het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen onder leiding van Chantal Rijnen-Peeters. Veel van deze meesterbinders komen uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen zoveel mogelijk van kwekers uit de regio.

William Sweetlove

Dit jaar is het bloemenfestival gekoppeld aan de Sweetlove expositie die in de tuinen van het kasteel te zien is. Kunstenaar William Sweetlove (1949) vertelt met zijn felgekleurde beelden het verhaal van massaconsumptie, de groeiende plastic afvalberg en de gevolgen hiervan voor de natuur zoals de opwarming van de aarde en het verdwijnen van drinkwater. Met zijn beelden, gemaakt van recyclebare materialen, toont hij hoe de natuur hierop reageert.

In samenwerking met de kunstenaar wordt bloemisten opgeroepen hun mooiste bloemkunstwerken geïnspireerd door deze boodschap in te sturen. Duurzaam, bewust, maar ook sexy en gewaagd. De beste tien ontwerpen worden hangend, drijvend of staand tijdens Bloemig! getoond in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Aanmelden is mogelijk tot 1 augustus.

Bron en foto’s: Kasteeltuinen Arcen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties