Floral(l) Inspiration gaat sowieso digitaal door

Op 8 september organiseert VBW het vakevent Floral(l) Inspiration, met onder meer de finale van het NK Bloemsierkunst voor junioren en de VBW Flowercup. Het vakevent vindt sowieso digitaal plaats, maar afhankelijk van de coronaontwikkkelingen hoopt de organisatie dat het ook (beperkt) toegankelijk kan zijn voor publiek.

De finale van het Nederlands Kampioenschap voor junioren zou eigenlijk al in 2020 hebben plaatsgevonden, maar werd door corona uitgesteld. Aan het NK doen 11 bloembinders mee die zich via voorrondes in 2019 hebben geplaatst. De 11 deelnemers zijn Esther Weijenberg, Tiffany van Lenten, Ilena Westerbroek, Carline Refuge, Anna van Keeken, Melissa Smedes, Marieke Bijpost, Leonie Vreman, Ilona Mars, Naomi Huisman en Astrid Meijerink. Een aantal van de finalisten lieten hun kunnen al zien op 22 juni tijdens een livestream van het symposium Bloemist en Duurzaamheid van VBW.

Vijf opdrachten

Tijdens het NK moeten de deelnemers vijf werkstukken maken, waarvan twee thuisopdrachten en drie verrassingsopdrachten. De jury bestaat uit Max van de Sluis, Gerdien Nijboer en Karin Pasman. De wedstrijdleiding is in handen van Linda Eising (tevens voorzitter van de jury) en Erika Oldenhof. De technische commissie bestaat uit Han Meerhoff. De winnaar van het NK wordt uitgezonden naar het EK voor junioren (Eurofleurs) in 2023 in Estland.

Bron en foto: VBW

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties