Florall Inspiration verzet naar voorjaar 2021

Het vakevent Florall Inspiration, dat gepland stond voor september 2020, gaat dit jaar definitief niet door. VBW meldt dat het vanwege de coronacrisis niet verantwoord is om zo’n groot bloemistenevent door te laten gaan. Het wordt nu verschoven naar voorjaar 2021.

Het event zou plaatsvinden op 23 en 24 september in De Basiliek in Veenendaal. Onderdelen van Florall Inspiration zijn de finale van de VBW Flowercup en de finale van het Nationaal Kampioenschap Bloemsierkunst. ‘Er komen zo’n 1.500 mensen naartoe en dat kan sowieso niet de komende maanden. En als er vanaf 1 september misschien wel 500 man bijeen mogen komen, dan vinden wij dat nog onverantwoord. Het event komt nu nog gewoon te vroeg. Daarom verschuiven we het naar voorjaar 2021’, legt Marco Maasse, directeur VBW uit.

De florale kraag van Franka Roenhorst.

Normaal gesproken wisselt de branchevereniging het vakevent af met een ondernemerscongres in het daaropvolgende jaar. VBW denkt er nu over na om beide events tegelijkertijd te laten plaatsvinden in 2021. ‘Maar alle scenario’s staan nog open. Die beslissing moeten we nog nemen.’

Tekst en foto’s: Cornéline Lanooy

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties