Hortipoint Florint en Flornet presenteren Europees plan voor bloemistencursussen

  Florint en Flornet presenteren Europees plan voor bloemistencursussen

  0

  Florint, de internationale brancheorganisatie voor bloemisten, organiseerde samen met Flornet, het Europees netwerk voor bloemisterij onderwijs, en hun partners in het ‘European Platform for Floristry Vocational Education and Training’ (EPFVET) op 28 juni een bijeenkomst bij Waterdrinker Aalsmeer.

  Op de bijeenkomst presenteerden de diverse organisaties hun ambitieuze pan-Europese project om gemeenschappelijke bloemistencursussen in Europa op te gaan zetten. Doel is de Europese opleidingen in bloemisterij op gelijk niveau te brengen en de mobiliteit van studenten en leerlingen internationaal te bevorderen. De door Florint ontwikkelde professionele profielen en leerdoelen in termen van niveau, vaardigheden, kennis en competenties (EQF niveaus) werden nader uitgelegd.

  Vertegenwoordigers van diverse Europese scholen die betrokken zijn bij het project, zoals Groene Welle en Nordwin College uit eigen land, Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan uit Duitsland, KEUDA uit Finland, Naturbruksgymnasiet Östergotland uit Zweden, en Mercato dei Fiori San Remo uit Italië waren aanwezig.

  Florint Industry Meeting

  Het middagprogramma omvatte een presentatie over ‘Digital Classrooms & Floristry Vocational Education in Europe’: de digitalisering van het onderwijscurriculum dat in bovengenoemd project ontwikkeld is. Daarna presenteerde Florint de nieuwe strategie, visie en plannen, gevolgd door een presentatie over een nieuwe synergie tussen Florint en Flower Factor.

  ‘The implications of Brexit’ werden, tot slot, uitgelegd door Brian Wills-Pope MBE, voorzitter van The British Florist Association. De middag werd afgesloten door gastheer en voorzitter van Florint, Mark Ward.

  Bron: Waterdrinker/Florint | Logo: Flornet | Foto: Shutterstock

  Reageer op dit artikel

  avatar