Flower Factor presenteert florale fashion show in China

Onder leiding Pim van den Akker van Flower Factor is op de Kunming International Flower Expo in China een spectaculaire florale fashion show verzorgd. Elf internationale modellen showden de resultaten van een vijfdaagse masterclass van Flower Factor waarin 21 studenten bloemsierkunst aan de slag gingen met florale fashion.

De Chinese studenten van Sikastone Floristry Education werden uitgedaagd om van begin tot eind een florale fashion collectie te ontwerpen. Pim van den Akker, creative director van Flower Factor, en floral designer Roos van Unen gingen samen met de studenten aan de slag. Inspiratie werd gezocht in de toepassingsmogelijkheden van voornamelijk natuurlijke materialen, zoals vermalen IJslands mos, flinterdunne laagjes berkenbast, fijn zaagsel en fluweelachtige bladsoorten.

De intensieve masterclass wierp zijn vruchten af. Na vijf dagen stond er een nieuwe collectie floral fashion klaar om te worden getoond op één van de belangrijkste expo’s in China. ‘Door met niets te beginnen, zelfs geen bestaand kledingstuk, heb je alle vrijheid om tot iets compleet nieuws te komen, iets buitengewoons’, vertelt Pim. ‘De studenten werden gedwongen om goed nadenken over het proces. De basis moest technisch kloppen zodat het florale kledingstuk tijdens de show niet uit elkaar viel. Ook diende de jurk op maat gemaakt te worden.’

Bron en foto’s: Flower Factor

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties