Flowerboot vaart mee met GayPride

De Nederlandse sierteeltsector voer zaterdag 1 augustus voor het eerst mee met de GayPride in Amsterdam. Met de slogan Share your love with flowers werd het Amsterdamse publiek warm gemaakt voor bloemen.

In de parade van tachtig boten was de bloemenboot van Share you love with flowers een kleurrijke blikvanger. Arrangeur Jeff Leatham had de boot versierd met pioenrozen, rozen, Phalaenopsis en vanda’s in rode en roze tinten. Met rozen had hij op de zijkant de kreet Share your love with flowers uitgebeeld. Vertegenwoordigers uit de sierteelt, onder wie initiatiefnemer en orchideeënkweker Eric Moor van Sion en directeur van FloraHolland Lucas Vos, dansten op de muziek van de dj en gooiden bloemen naar het massaal toegestroomde publiek op de kade.
Voor de campagne Share your love with flowers hebben meerdere partijen de handen ineengeslagen. Sion, FloraHolland, LM Flower Fashion, Mirakuleus, Westland Marketing en andere partijen zetten zich belangeloos in om de Nederlandse tuinbouw te promoten. Allereerst tijdens de botenparade van de Gay Pride, maar later zullen nog andere evenementen volgen, is de verwachting van Eric Moor.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij
Foto’s: Cindy van der Zwet