FutureProof is beste startup 2020, blijkt op Herofestival

De startup FutureProof heeft het Intrapreneurship programma 2020 van HortiHeroes gewonnen. De prijs, €10.000 voor verdere groei, kreeg ze tijdens het HeroFestival in Den Haag.

FutureProof is een online tool voor ondernemers om duurzaamheidsacties snel inzichtelijk te krijgen, makkelijk te communiceren met klanten en personeel en op elk vlak een volgende stap te zetten. Klaas van Egmond van Delphy, presenteerde dit startup-project in een van de vijf pitches tijdens het HeroFestival op dinsdag 5 oktober. Van Egmond was dit jaar een van de 17 deelnemers aan het zogenoemde intrapreneurschip-programma van HortiHeroes. HortiHeroes wil jong talent uit de tuinbouwsector innovatieve vaardigheden bijbrengen. De pitch tijdens het HeroFestival, de derde editie, dit keer in het Louwman museum in Den Haag en online, is de afsluiting van het programma.

Het HeroFestival vond plaats in het Louwman museum. Daar waren ruim 100 deelnemers verdeeld over vier sessies. Daarnaast nog 250 unieke kijkers via de livestream die het gevarieerde programma volgden. (foto:Floris Heuer)

Communiceren over duurzaamheid

Van Egmond werkte met een team van medecursisten (zie foto onderaan de tekst) dertien weken aan het startup-project FutureProof. De opdracht was dat een project moet bijdragen aan het oplossen van uitdagingen voor de Food & Flower industrie. Communiceren over duurzaamheid is lastig en tijdrovend en het is onduidelijk wat het oplevert, gaf Van Egmond tijdens zijn presentatie aan. FutureProof is daar een oplossing voor.

Vakjury

De jury bestond uit Michiel Roelse van Topsector T&U, Tijl Hoefnagels van Rubio en Joyce Lansbergen van LG Flowers. Zij beoordeelden de vijf business cases en pitches op innovatie, haalbaarheid, potentie en of het goed bij de potentiële klant getoetst is. De initiatiefnemers van FutureProof kregen een cheque van 10.000 euro om hun startup binnen de bedrijven van de teamleden te stimuleren of in overleg met de werkgevers te investeren in het startup project. Daarnaast krijgen zij begeleiding vanuit de Topsector T&U.

Het HeroFestival is een initiatief van HortiHeroes en wordt ondersteund door ImpactCity Den Haag. De eerste editie was in 2018. Toen won HortiCity, dat groente en fruit wilde telen op bedrijfslocaties en deze als gezonde maaltijd aanbieden aan de medewerkers.

Tijdens het festival werden ook zes genomineerde innovaties gepresenteerd.
-Applied Drone Innovations B.V. – Delft
-Delphy Digital – Bleiswijk
-PATS – Bat-like drones- Delft
-Sigrow Stomata Camera – Wageningen
-Vertigo Technologies/FRESCO – Delft
-Vivent SA – Vaud, Zwitserland

De winnaar, die €25.000 ontvangt, wordt 23 oktober 2020 bekendgemaakt, tijdens het event ‘RoboCrops the Gathering’ in het World Horti Center in Naaldwijk. Het publiek kan vanaf 7 oktober ook zijn stem uitbrengen via www.IMPACT2025.nl.

De initiatiefnemers van FutureProof (vlnr)Rens Peperkoorn (Royal FloraHolland), William Sonneveld (Havecon)en Klaas van Egmond (Delphy), gingen naar huis met een cheque van 10.000 euro om in hun startup te investeren. (foto:Floris Heuer)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties