Geertje Stienstra wint eerste voorronde NK Bloemsierkunst

  Geertje Stienstra uit Heerenveen heeft de eerste voorronde van het NK Bloemsierkunst 2018 gewonnen. Tweede werd Aswin Wibowo uit Den Haag en derde Franka Roenhorst uit Groningen. De wedstrijd vond plaats op dinsdag 26 juni bij Waterdrinker GTC in Aalsmeer.

  Alle arrangementen zijn tot dinsdag 3 juli in het Expohouse bij de entree te bewonderen. De bruidsboeketten zijn slechts kort te zien nabij het Green Café.

  In totaal werden meer dan 2.500 bloemen en 250 planten gebruikt door de twaalf kandidaten. De meeste bloemen werden verwerkt in opdracht 1, waarvoor de twaalf kandidaten ‘hun eigen ik’ moesten uitbeelden. Nog twee verrassingsopdrachten stonden daarna op het programma; een bruidsboeket en twee plantenarrangementen, die met elkaar verbonden moesten zijn. Nieuw dit jaar zijn de pitches: de persoonlijke toelichting die de kandidaten konden geven op hun werkstuk.

  Finale

  Donderdag 28 juni volgen nog drie winnaars van de tweede regionale voorronde, die bij FloraZON in Venlo plaatsvindt. Samen met de zes winnaars van de hoogste overall score, strijden in totaal twaalf kandidaten tegen elkaar in de finale op 5 en 6 september in De Basiliek in Veenendaal. De winnaar van de finale vertegenwoordigt Nederland op het EK 2020 in Polen. Het NK Bloemsierkunst wordt georganiseerd door bloemistenbrancheorganisatie VBW.

  Bron en foto’s: Waterdrinker GTC

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties