Tuin en Landschap Foto en Video Genomineerden Tuin van het Jaar 2018 bekendgemaakt

  Genomineerden Tuin van het Jaar 2018 bekendgemaakt

  0

  De VHG heeft de zeven genomineerden voor de competitie Tuin van het Jaar 2018 bekendgemaakt. De vakjury kiest dé winnaar van de Tuin van het Jaar. Daarnaast komt er – net als voorgaande jaren – enkele weken van tevoren op Facebook een wedstrijd voor de publieksprijs, waarbij iedereen kan stemmen op de mooiste tuin. De data worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

  De genomineerde tuinen:

  • Moderne leef-werktuin met buitenkamer van Somers Hoveniers
  • Weelderige, bloemrijke villatuin van Fons Linders Tuinmeesters
  • Rustgevende subtiele patiotuin van De Rooy Hoveniers
  • Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje van Hendriks Hoveniers
  • Tropische verrassing’-tuin van Paul Casteleijn Hoveniers
  • Compact voortuinengroen van Lindenbosch tuinarchitectuur
  • ’Stylish’ stadse gezinstuin van Biesot Tuinen en Parken

  Van vakmanschap tot creativiteit
  De vakjury heeft de genomineerde tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces, zijn meegenomen in de afwegingen.

  Veel publiciteit
  De media-aandacht voor deze wedstrijd blijft onverminderd groot in vak- en publieksbladen en op social media. Ook de uitreiking in het voorjaar van 2018 draagt daaraan bij. De publiekswedstrijd op Facebook zorgt dankzij de foto’s en filmimpressies van de genomineerde tuinen, voor veel extra publiciteit bij het grote publiek. De inzending met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs; de genomineerde hovenier kan met een eigen campagne de olievlekwerking én kans op de publieksprijs vergroten.

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar