Gerhard van der Bijl: ’Revolutionaire veranderingen Floriday komen volgend jaar’

  Vorige week won Gerhard van der Bijl de Digital Transformers Award. Hij vindt het een erkenning voor en een bevestiging dat FloraHolland op de kaart staat. „Ik ben blij met deze prijs. Niet zozeer voor mij als persoon, maar meer voor het team en het bedrijf.”

  Je hebt nu de prijs een week op zak. Blij?
  „Het is natuurlijk heel leuk dat ik gewonnen heb. Voor mij is het bevestiging dat Royal FloraHolland wordt gezien. Tot nu toe waren wij best wel verborgen. Als je het over e-commerce hebt, gaat het meestal over de banken en de Wehkamp’s van deze wereld. Nu hebben wij ook aandacht gekregen. Hopelijk gaat deze prijs in ons voordeel werken. Ik ben er dus in de volle breedte blij mee: voor FloraHolland en het team. Niet zozeer voor mij als persoon.”

  Waarom ging de prijs naar jullie? Het systeem is nog niet eens op de markt….
  „Bij deze Award kijkt de jury vooral naar de transformatie die in gang is gezet. Sommige bedrijven waren veel verder dan andere bedrijven. Een partij als Post.NL heeft de transformatie naar digitaal al vijf jaar geleden ingezet. Wat ons uniek maakt, is dat er altijd veel over digitalisering gepraat is, maar dat er nu flinke stappen zijn gezet.”

  Over welke stappen heb je het?
  „We hebben de IT-organisatie anders ingericht; we zijn met sourcingpartners OGD en Conclusion gaan werken. Daarnaast zijn we een joint-venture met FloraXchange aangegaan en we hebben een vernieuwde applicatie in de markt gezet. Er is heel veel onderhuids gebeurd en we zijn ook een aanjager voor andere partijen gebleken. Zo komt Blueroots binnenkort ook op de markt. Bij veel bedrijven vinden deze fases achter elkaar plaats en bij ons liepen veel zaken parallel aan elkaar. Er is dus enorm veel aan de achterkant gebeurd en in november wordt de voorkant, Floriday, gepresenteerd.”

  Wat mogen we verwachten?
  „Nu is het allemaal nog versnipperd; telers en handelaren maken gebruik van verschillende systemen. We hebben FloraMondo, Connect en FloraXchange. Vanaf november gaan we telers gefaseerd overzetten naar Floriday. De functies zullen ongeveer hetzelfde zijn, we presenteren nog niet giga veel nieuws, maar voor ons en de kweker is het wel een wezenlijk verschil. Er is straks maar één systeem om te gebruiken en uit te bouwen. De revolutionaire veranderingen komen volgend jaar.”

  vd bijl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties