Geurende begonia charmeert jury FleuroStar Award het meest

De FleuroStar Award 2021/2022 gaat dit jaar naar begonia Aroma Peach uit de I’CONIA serie van Dümmen Orange. De jury is erg onder de indruk van de geur die de veredelaar toch weer wat centraler heeft gezet zonder het uiterlijk te vergeten. Anders was de prijs ook niet in de wacht gesleept, want het draait daarbij voornamelijk om de wow-factor op het verkooppunt en handelswaarde.

Sally van der Horst (Secretaris-Generaal Fleuroselect), Alexander van der Kaaij (Senior Product Manager Bed & Balcony Dümmen Orange), Jeroen Meeder (Sales Manager Benelux (Dümmen Orange), Heike Gronemann, Marc Driessen (Fleuroselect Vice-President), Ann Jennen (Marketing & Communicatie Manager Fleuroslect).

De FlowerTrials is sinds 2016 het podium voor de beoordeling en uitreiking van de FleuroStar Award van Fleuroselect. De genomineerde noviteiten in pot- en perkplanten worden beoordeeld op wow-factor op het verkooppunt en handelswaarde door veredelaars, kwekers, marketeers, handelaren en vakjournalisten uit de sector. Net als vorig kon zowel online als op locatie een stem worden uitgebracht; de verdeling was ongeveer fifty-fifty. Ook nu weer is via een online-evenement de winnaar bekend gemaakt. Alleen niet in week 24, maar op 29 april.

Geur weer centraal

Door de jaren heen is het veredelen op geur vaak ondergeschikt gemaakt aan andere eigenschappen. Echter niet bij Aroma Peach de nieuwe geurende begonia van Dümmen Orange. Natuurlijk is de veredelaar het uiterlijk niet vergeten. De luxueuze, dubbele bloemen in een zachte perzikkleur geven deze plant een duidelijke aanwezigheid in de tuin. Door de onafgebroken bloei zijn de planten ideaal voor prachtige plantenbakken en mooie hangpotten.

I’CONIA Aroma Peach toont een ware overvloed aan dubbele, tweekleurige bloemen die bijzonder elegant en charmant zijn. De uitstekende plantopbouw en subtiele geur maken van deze Begonia een bijzondere eyecatcher voor elke patio of tuin”, aldus de jury.

De drie andere genomineerden waren: Pelargonium Estelle Appleblossom (Florensis), Petunia Fun House Potpourri (Syngenta Flowers) en Verbena Mr. LavaLava (Selecta one).

Lees meer over de FleuroStar Award uitreiking via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties