Gezocht: innovatief concept voor snijbloemen

Met een ontwerpwedstrijd van Battle of Concepts daagt Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) met alliantiepartner ministerie van Economische Zaken ontwerpers en bloemisten uit een nieuw, slim, ruimtebesparend concept voor snijbloemen te ontwikkelen.

Achterliggend doel van de wedstrijd is het motiveren van consumenten om snijbloemen in huis te halen. Met de winnaars worden de concepten verder uitgedacht en prototypes ontwikkeld.

Uit onderzoek blijkt dat veel (jonge) mensen vaker bloemen willen kopen om hun huis op te vrolijken, maar ze zien veel belemmeringen. Vaak speelt ruimtegebrek een rol. Met de trend van strakke inrichtingen en dat steeds meer kleine woonruimtes en appartementen worden gebouwd, zoekt SIGN naar een slim, aantrekkelijk en ruimtebesparend concept voor snijbloemen dat integratie in het moderne dagelijkse leven mogelijk maakt. De einddatum voor inzendingen is 15 juni.
Op de website www.onlinechallenges.org/SIGN/Challenges/SmartSpaceDesignforFlowersChallenge is meer te lezen over de ontwerpwedstrijd.

Bron: SIGN | Foto: INGImage