GFFX nu 100 % eigenaar van WHC Expo

  World Horti Centre (WHC) Expo heeft sinds 1 september nog maar een eigenaar. Stichting Greenport Food & Flower Xperience heeft het 50% aandeel van mede-eigenaar Vertify (voorheen Proeftuin Zwaagdijk / Demokwekerij Westland) overgenomen.  

  Alle activiteiten van World Horti Center in Naaldwijk zijn ondergebracht in de werkorganisatie WHC Expo. Stichting Greenport Food & Flower Xperience zet alle activiteiten voort: Vertify met haar onderzoeksactiviteiten, als ook MBO Westland/Lentiz blijven onderdeel van de formule.

  Mede-oprichter Vertify heeft tot verkoop van haar aandelen WHC Expo besloten om focus aan te brengen die past bij haar in januari uitgerolde strategische koers. Johan Kos, directeur van Vertify geeft aan: „Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties. Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden.

  Vernieuwde uitstraling WHC

  GFFX ziet volop kansen voor WHC Expo. Ze krijgt hierbij steun van een aantal Westlandse ondernemers. Daarmee wordt de continuïteit van de WHC Expo geborgd en kan de noodzakelijke doorontwikkeling doorgezet worden. Inge Vermeulen, voorzitter GFFX: „Wij blijven met ons team invulling geven aan de missie en visie van het World Horti Center, nl. het aan elkaar verbinden van onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheden om innovatie in de sector tot stand te brengen. We hebben een plan ontwikkeld voor een vernieuwde uitstraling van het WHC; meer beleving, moderne communicatiemiddelen en meer interactie met bezoekers. Dit plan behelst de omvorming van de huidige beursvloer met stands per bedrijf naar een vloer met paviljoens gericht op Controlled Environment Growing (CEG), Power of Plants, een Experience Center Healthy Foods en een themaplein Startups & Innovaties. De eerste oplevering is medio september voorzien.

  Directie gewijzigd

  Ook in de directievoering van het WHC heeft per 1 september een wijziging plaatsgevonden. Joep Hendricks heeft het WHC verlaten en Puck van Holsteijn-Vink neemt zijn taken overnemen. Zij zal dit combineren met haar functie bij Horti Heroes. Interim directeur/projectmanagerHans Kleijwegt blijft nog actief in de overdracht.

  GFFX

  Stichting Greenport Food & Flowers is in 2012 opgericht en heeft als doel de realisatie van een fysiek en digitaal centrum voor bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in de Greenport. De achterban van de stichting wordt gevormd door bedrijven in de tuinbouwsector zoals FresQ, Best Fresh Group, Westland Infra, Decorum Company en de Dutch Flower Group.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties