Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Glastuinbouwsector nauw betrokken bij dossier water

  Glastuinbouwsector nauw betrokken bij dossier water

  0

  De 10e editie van het WaterEvent op 3 oktober was nog geen uur oud of het gemeenschappelijke draagvlak was al geformuleerd: klimaatverandering is een gegeven, duurzaamheid onontkoombaar, emissieloos een opdracht en actie van de telers vereist. De volle zaal en het uitgebreide en veelzijdige programma onderstreepten het belang van het onderwerp en de betrokkenheid van de glastuinbouwsector bij het dossier water.

  „Door de klimaatverandering is de beschikbaarheid van water een actueel thema. Sowieso is inzicht in de waterkringloop onontbeerlijk op weg naar een emissieloze teelt”, aldus Caroline van der Salm van Wageningen University & Research.

  Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland, stelde zich tevreden over de manier waarop waterschappen en ondernemers de laatste jaren diverse watervraagstukken hebben opgepakt en aangepakt. Als voorbeelden van die pragmatische aanpak noemde hij AZWI Westland, een collectieve waterzuivering die nu weer versneld wordt opgepakt, de collectieve zuivering in de Bommelerwaard en de gebiedsgerichte aanpak die in diverse delen van het land wordt uitgerold.

  Het WaterEvent wordt jaarlijks georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research. Een uitgebreid verslag van het event is in de Bloemisterij van 10 oktober te lezen en al twee dagen eerder in het digitale magazine na inloggen.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar