Bloem en Blad Bloemen en planten Gold Medal winnaars 2020 bekend

Gold Medal winnaars 2020 bekend

0

Fleuroselect heeft drie winnaars bekend gemaakt van de Gold Medal 2020. Dat zijn de grootbloemige magriet Madonna, Silene Sibella Carmine en Oost-Indische kers Baby Rose.

De drie nieuwigheden scoren uitstekend op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie, aldus de jury. Ze zijn vanaf dit jaar beschikbaar voor kwekers en in 2020 voor de handel.

Leucanthemum x superbum Madonna van PanAmerican Seed is een grootbloemige margriet met een verbeterde uniformiteit in hoogte en groeiwijze. Deze margriet is makkelijk te verzorgen, maakt telkens nieuwe bloemen aan en bloeit van de zomer tot de vroege herfst.
Silene pendula Sibella Carmine (Van Hemert & Co) heeft de Gold Medal verkregen vanwege de kleurintensiteit, de heldere semidubbele bloemetjes en de vroege bloei. De silene is te kweken als een tweejarige vroege lentebloeier in pot of als een klassieke eenjarige.
Tropaeolum minus Baby Rose (Takii) tenslotte heeft een zeer compacte groeiwijze en vernieuwende kleur. Net als andere Oost-Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin, maar hij is vanwege de zeer compacte groeiwijze eveneens geschikt voor in pot.

Bron en foto’s: Fleuroselect

Reageer op dit artikel

avatar