Grüne Woche Berlijn: het paradijs is overal

  Een samenwerking tussen The Wunderkammer en BureuSierteelt.nl heeft geresulteerd in een weelderige presentatie van bloemen en planten op de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Thema is de quote ‘Das Paradies ist überall’ van Martin Luther. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon.

  De grote consumentenbeurs, met gemiddeld 400.000 bezoekers, vindt plaats van 20 tot en met 29 januari in Berlijn. De groenpresentatie en het projectmanagement is voor het eerst in 82 jaar uitgevoerd door een niet-Duitse partij: een samenwerking tussen The Wunderkammer en BureauSierteelt.nl.

  Zeven subthema’s
  Binnen het overkoepelende thema ‘Het paradijs is overal’ zijn er zeven subthema’s gerealiseerd die alle zeven een andere interpretatie van het paradijs weergeven. Voor elke dromer die even zijn ogen dichtdoet, ziet het paradijs er immers anders uit.
  1. Tulpen Valley: drie grote tulpen rijzen op uit een veld van bolbloemen: tulpen, hyacinthen en orchideeën. De tulp is de belichaming van een van de belangrijkste aspecten in het paradijs: het voorteken van een nieuw jaar en de belofte van een nieuwe lente.
  2. Living Desert: er zijn veel verrassende soorten planten die juist overleven in de woestijn, zoals Yucca, Agave en cactussen.
  3. Tasmanian Forest: de combinatie van hitte en vochtigheid kan een grote verscheidenheid aan vegetatie opleveren: in deze Tasmaanse vertolking van het paradijs is een compleet andere plantenhabitat te vinden. Boomvarens zweven boven het hoofd van de bezoeker en geven een mystiek gevoel. Kleinere varens en Spathyphillum helpen de lucht schoon en vers te houden.
  4. Mediterrean Garden: de geur van rozemarijn, citrusbomen en de Phoenix-palmen brengen een heerlijk zomergevoel.
  5. African Treasures: Strelizia reginae en Strelizia Nicolai worden ook wel ‘paradijsvogels’ genoemd. Zij groeien oorspronkelijk in Zuid-Afrika, dat een echte hotspot is voor flora en fauna.
  6. Hanging Gardens: een knipoog naar de hangende tuinen van Babylon.
  7. Botanical Circles: deze staan voor de vergankelijkheid en vernieuwing in het leven. Denk aan jaren, dagen, seizoenen en liefde; aan alles komt een einde en alles vernieuwt zich voortdurend.

  Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer zijn ook drie nummers lang de gasthoofdredacteuren van Bloem&Blad: in februari (19 januari), maart (16 februari) en april (16 maart).
  Bron en foto’s: The Wunderkammer en BureauSierteelt.nl