Graduation Show Dutch Design Week in nieuwe vorm

Design Academy Eindhoven (DAE) presenteert de Graduation Show 2021, die plaatsvindt van 16 tot en met 24 oktober tijdens Dutch Design Week. De show vindt dit jaar plaats in het Beursgebouw, in het centrum van Eindhoven. Dit jaar introduceert DAE een navigatie-index die de bezoeker uitnodigt om de verschillende thema’s, materialen en werkmethoden van de 163 afstudeerprojecten te ontdekken.

De index vangt de werken niet onder één noemer, maar laat de bezoeker zelf ontdekken hoe er in de loop van het ontwerpproces uiteenlopende inzichten en realiteiten ontstaan. Het centrale idee achter de projecten is dat de werkelijkheid geen universeel gegeven of geconsolideerd verhaal is, maar een omstreden gebied dat open staat voor herziening, verandering en herinterpretatie. De indexonderwerpen weerspiegelen het brede karakter van de afstudeerprojecten, variërend van ‘Afrofuturisme’ tot ‘archeologie’; ‘sculptuur’ tot ‘stilte’; ’theater’ tot ‘waarheid’ en nog veel meer.

Werk van Leo Maher (links) en Ginevra Petrozzi (rechts).

The Stage

Dit jaar presenteren DAE ook het nieuwe hybride platform: The Stage. Hiermee komt zij tegemoet aan de groeiende definities van ontwerp binnen het werk van de afgestudeerden. The Stage biedt naast de fysieke tentoonstelling een digitale omgeving waar zevenentwintig van de 163 afgestudeerden hun projecten presenteren onder leiding van Dr. Ian Biscoe.

En DAE’s eigen platform voor debat, The Arena, komt met dagelijkse presentaties van de studenten zelf, paneldiscussies, radioshows en live uitgezonden instagram-sessies. Het live programma van zowel The Stage als The Arena zullen dagelijks worden gestreamd via de website.

Bron en foto’s: Design Academy Eindhoven

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties