Green One: nieuw bedrijf met nieuwe energie

  Begin 2020 zette Ruben Gommers (27) z’n handtekening en werd hij compagnon in het bedrijf van boomkweker Egbert Herijgers (51). Daarmee heeft Herijgers zijn opvolging geregeld, maar van afbouwen blijkt geen sprake.

  Of Herijgers niet wat jong is om z’n opvolging al te regelen? „Ik heb twee dochters en die willen het bedrijf niet overnemen. Ruben was op dat moment 25 jaar, hij wilde dit. En ik wilde hem niet zo lang laten wachten dat hij een soort prins Charles wordt. Als ik hem deze kans nu niet geef dan gaat hij misschien iets anders zoeken. En hij moet genoeg kapitaal kunnen opbouwen om uiteindelijk het bedrijf helemaal over te kunnen nemen.”

  Egbert Herijgers (links) en Ruben Gommers zijn nu ruim anderhalf jaar compagnons. Snel daarna maken zij plannen voor uitbreiding van de kwekerij. (Foto: Ron Barendse)

  Bedrijf loopt tegen grenzen op

  De twee hebben al langer het idee tegen de grenzen van hun bedrijf op te lopen. „Er is veel groeipotentie, we moeten vaak nee verkopen tegen klanten. Als we aan het oppotten zijn, kunnen we planten bij wijze van spreken al verkopen.” Ze kiezen daarom niet voor nieuwbouw, maar gaan zich oriënteren op bedrijven die te koop zijn.

  Wat heeft de zoektocht van Herijgers en Gommers opgeleverd? Lees dit artikel nu in De Boomkwekerij 22 of in het digitale magazine op mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties