Bloem en Blad GreenBalanZ en Fresco Flowers winnen Greenovation Award

  GreenBalanZ en Fresco Flowers winnen Greenovation Award

  0

  GreenBalanZ en de Eco Flowerbag hebben op de Trade Fair in Aalsmeer de Greenovation Award gewonnen. Royal FloraHolland heeft deze prijs in het leven geroepen om duurzaamheidsinitiatieven in de sierteelt te waarderen en extra aandacht te geven.

  De winnaar in de categorie Best Concept was Pure Orchids van GreenBalanZ uit Kudelstaart. De award in de categorie Best Article is toegekend aan Eco Flowerbag van Fresco Flowers uit Aalsmeer. Het publiek kon stemmen op nominaties door een vakjury.

  Bij de kweek van Pure Orchids gebruikt GreenBalanZ alleen natuurlijke beschermingsmiddelen en organische voedingsstoffen. Sinds 2014 heeft het bedrijf een SKAL-certificaat voor organische teelt. De plant is bovendien eetbaar. GreenBalanZ maakt gebruik van ‘gasvrije kassen’ waarbij in de zomer warmte wordt opgeslagen die in de winter wordt gebruikt.

  V.l.n.r. Herman Ribberink van Kras Recycling, Jaap Buis van Fresco Flowers, Lucas Vos (Royal FloraHolland), Vivien Zweekhorst en Lennard van der Weijden van GreenBalanZ.

  Draagtas voor bloemen

  Fresco Flowers gebruikt afval als een waardevolle grondstof. De Eco Flowerbag is samen met Kras Recycling ontwikkeld. Het is een luxe draagtas voor bloemen. Er is sprake van eenvoudig gebruik en bescherming van de bloemen. Het product is gemaakt van 100% gerecycled verpakkingsmateriaal voor bloemen.

  Bron en foto: Royal FloraHolland

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar