Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Groeiend zomerbloemenbedrijf Van Aert wil nog slagen maken

  Groeiend zomerbloemenbedrijf Van Aert wil nog slagen maken

  0

  Het zomerbloemenbedrijf van Corné van Aert (34) is de afgelopen jaren flink gegroeid. Groei op basis van vraag, wetende dat je nooit alle klanten kan bedienen. Daarom werkt de teler ondermeer voor zijn hoofdgewas astilbe samen met collega’s om het kwaliteitsniveau en de markt van dat gewas te vergroten. Op een eerder aangekocht perceel van 21 ha verrees een nieuw bedrijfspand.

  Bouwvakkers en leveranciers zijn druk met de afronding van de nieuwbouw van Van Aert Flowers. De ruimtes voor toilet, douche, kantine en kantoor zijn bijna ingericht. We nemen plaats achter de twee bosmachines waar de tijdelijke kantine is opgesteld. De pauze is net begonnen. Een deel van het personeel schuift aan.

  Corné van Aert vertelt dat de meesten al jaren bij hem werken. Er zijn drie Hollanders in vaste dienst en 35 Roemenen zijn jaarlijks minstens zes maanden actief op het bedrijf. „De arbeidsmarkt wordt steeds moeilijker. Goed personeel is minstens zo belangrijk als goede bloemen en goede klanten. Daarom zijn we zuinig op onze mensen. Ons hoofdgewas is astilbe. De oogst daarvan is behoorlijk zwaar en eentonig. Daarom telen we ook andere bloemen. Afwisseling is niet alleen goed voor de gezondheid van de bodem, ook voor mensen.”

  Dit artikel verder lezen?

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar