Bloem en Blad Bloemen en planten Groene dierenvrienden: woonplanten oktober

Groene dierenvrienden: woonplanten oktober

0

Mooi om te zien, lekker groen en er is geen reden voor paniek als je hond of kat er eens een hapje van neemt: de woonplanten van de maand oktober zijn ideale planten voor mensen met huisdieren.

Elk honden- of kattenbaas weet dat planten een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op huisdieren. Geen kat die niet daadkrachtig iets groens in een pot uit de vensterbank duwt om zelf in het zonnetje de boel in de gaten te kunnen houden. En geen hond die in een plant geen potentieel graafproject ziet. Dáár is weinig aan te doen, maar met Chlorophytum (graslelie), Cyperus (parapluplant), Hordeum (kattengras), Beaucarnea (olifantenpoot) en Bambusa (bamboe) weet je in ieder geval dat ze er niets aan overhouden.

Internationaal

De selectie Groene dierenvrienden heeft een internationaal karakter. Chlorophytum komt uit zuidelijk Afrika, Beaucarnea komt in het wild voor in Texas, Californië en Mexico waar hij wel 5 tot 6 meter hoog kan worden. Cyperus groeit aan de oevers van de Nijl in Egypte,  bamboe komt oorspronkelijk uit China en Hordeum is eigenlijk gerst uit het Midden-Oosten.

Verzorging

Al deze planten staan graag licht, maar niet in de volle zon. Het is belangrijk om hun kluit niet te laten uitdrogen en eens per maand een beetje plantenvoeding te geven. Beschadigde bladeren kunnen worden weggeknipt, omdat de planten weer nieuwe aanmaken.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar