Groenondernemers gematigd positief gestemd

  Ruim een derde (35,4%) van de ondernemers in de groensector is positief tot zeer positief gestemd over het vierde kwartaal van 2020. Dat blijkt uit de e-mail poll die VHG begin december in het kader van de Economische Barometer heeft gehouden onder haar leden.

  Ruim de helft (52%) van alle 325 respondenten verwacht een gelijkwaardig resultaat te behalen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Tegenover de positief gestemden staat een percentage van 12,7% dat negatief tot zeer negatief is.

  Kwartaalmonitor CBS

  De omzet van VHG-leden steeg in het derde kwartaal van 2020 met ruim 8% vergeleken met een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalmonitor die CBS voor VHG heeft opgesteld voor het afgelopen kwartaal. De omzet van VHG-leden stijgt daarmee vijf jaar op rij. Niet alle bedrijfstypen zagen echter hun omzet stijgen.

  Bij de bedrijfstypen boomspecialisten en interieurbeplanters daalde de omzet in het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van een jaar eerder. Boomspecialisten boekten 10,3% minder omzet, interieurbeplanters 8,1% minder. Bij de andere twee bedrijfstypen steeg de omzet. Hoveniers zagen hun omzet 7,6% toenemen, groenvoorzieners (inclusief dak- en gevelbegroeners) 9,5%.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties