Bloem en Blad Bloemen en planten Groenteplanten zijn tuinplanten van mei

Groenteplanten zijn tuinplanten van mei

0

Plukplanten en moestuinen zijn ongekend populair en groenteplanten zien er vaak ook bijzonder uit. Mooiwatplantendoen.nl heeft daarom groenteplanten gekozen tot tuinplanten van de maand mei.

De groenteplanten in de selectie voor mei zijn allemaal vruchtdragend, zoals komkommer, paprika, peper, tomaat, pompoen en courgette. Er zijn klimplanten, struikvormen en dwergplanten verkrijgbaar, maar ook speciale consumentgericht concepten als Pluck, Snacker, Funfoods of Pick-&-Joy. De voorgekweekte planten produceren in de zomerperiode volop vruchten en bieden zo al die tijd plukplezier en ‘versbeleving’.

Herkomst

Paprika en peper zijn zo nauw aan elkaar verwant dat ze zelfs dezelfde naam hebben: Capsicum annuum. Paprika komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, de peperplant groeit in India en Zuidoost- Azië. De tomaat (Solanum lycopersicum) behoort tot een grote familie waar ook de aardappel bij hoort. Tomaten zijn inheems in Midden-Amerika, de voorvaderen van de Maya’s en Inca’s kweekten ze al. De komkommer (Cucumus sativus) komt uit India, waar ze al ruim 3000 jaar voor de vrucht gekweekt worden. De planten zijn via de Middellandse Zee met de Romeinen mee naar West-Europa gekomen.

Verzorging

Een groenteplant kan na aanschaf het best in de vollegrond of in een ruimere pot of bak worden geplant, zodat hij ruimte heeft om te groeien en optimaal vruchten te produceren. Ze staan het liefst zonnig, beschut en uit de wind. Door regelmatig zijscheutjes (dieven) weg te halen, investeert de plant zijn energie vooral in zichzelf en de vruchten. Voor alle groenteplanten geldt dat ze veel water nodig hebben en eens in de twee weken plantenvoeding.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar