De Boomkwekerij Markt Grote interesse voor Floriday op de Trade Fair

  Grote interesse voor Floriday op de Trade Fair

  0

  Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland trok woensdagochtend met zijn presentatie over Floriday veel bezoekers op de Trade Fair. Van der Bijl gaf telers en handelaren uitleg over het nieuwe digitale platform van de veiling. De eerste potplantentelers zijn inmiddels aangesloten op het systeem.

  Floriday wil het telers vooral makkelijker maken. De eerste potplantenkwekers zijn nu aangesloten en dat betekent dat zij maar een keer in hoeven te loggen, om van meerdere afzetsystemen gebruik te maken. Voor kopers heeft het platform ook voordelen volgens de veiling, die krijgen nu makkelijker toegang tot een groter aanbod.

  Een paar straten verderop staat ook Blueroots op de beurs. Leanne Poot en Marcel van der Hoeven hopen tijdens de beurs veel telers en handelaren in de stand te mogen ontvangen om hun verhaal te vertellen. Blueroots maakte op de beurs ook de aandeelhouders (ruim twintig) bekend. Partijen als Barendsen, DGI, Noviflora en Holland Indoor Plant ondersteunen het systeem.

   

   

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar