Hana Ike Battles luisteren Aalsmeer Flower Festival op

  Tijdens het vierde Aalsmeer Flower Festival, dit jaar op 17 en 18 juni, vinden uit Japan afkomstige Hana Ike Battles plaats. Dit zijn wedstrijden, waarin arrangeurs en bloemsierkunstenaars het tegen elkaar opnemen en het publiek de winnaar bepaalt.

  Hana Ike Battle is een combinatie van bloemsierkunst en entertainment. Twee arrangeurs nemen het vijf minuten tegen elkaar op om een spectaculair bloemwerk te maken. ‘Wij noemen het floritainment. Onder opzwepende muziek en voorzien van deskundig commentaar bepaalt het publiek na vijf minuten wie de winnaar is. Die gaat door naar de volgende ronde’, licht Michel de Kok van de Nederlandse Hana Ike Battle-organisatie toe. Er zijn zelfs plannen om binnen twee jaar een officieel wereldkampioenschap te organiseren. Hana staat voor bloem, Ike voor leven en Battle voor de passie om de beste prestatie te leveren.

  Wedstrijden voor kinderen

  De Hana Ike Battles worden tijdens het Aalsmeer Flower Festival gehouden op de Historische Tuin en tijdens het evenement op zaterdagavond ook nabij de Watertoren. Uit Japan vliegen gerenommeerde arrangeurs in, die het opnemen tegen Nederlanders. Er zijn ook ‘battles’ speciaal voor kinderen.

  Bron en foto: Aalsmeer Flower Festival

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties