Bloem en Blad Ondernemerschap Handboek ‘Plant in de Klas Westland’ officieel overhandigd

Handboek ‘Plant in de Klas Westland’ officieel overhandigd

0

Het pilotproject Plant in de Klas Westland is officieel afgesloten met de overhandiging van het gelijknamige handboek. In het boek staat beschreven wat de effecten zijn van planten in de klas, welke plantsystemen beschikbaar zijn en wat de kosten en baten zijn.

Marco van Leeuwen van Air So Pure, één van de plantleveranciers in het project, overhandigde donderdag 22 november het eerste exemplaar van het handboek ‘Plant in de Klas Westland’ aan Shirley van de Velde, leerkracht van de Montessorischool Naaldwijk. Samen met vier andere Westlandse scholen deden zij mee aan de proef om klaslokalen te vergroenen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Het boek helpt scholen en kinderopvangorganisaties bij de beste keus voor hun situatie.

Meer groen in de klas
Het project ‘Plant in de Klas Westland’ is een initiatief van Royal FloraHolland, Rabobank Westland en gemeente Westland. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat groene planten een positief effect hebben op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van zowel leerlingen als leerkrachten.

Bron en foto: WNTWeb

Reageer op dit artikel

avatar