Hans Zijlstra gestart met voorbereidingen Fleurop-Interflora FTD World Cup

Nog bijna zes maanden en dan vindt in Philadelphia de Fleurop-Interflora FTD World Cup plaats. Bloemendesigners uit de hele wereld strijden er om de prestigieuze wereldtitel. Hans Zijlstra vertegenwoordigt Nederland. De bloemist uit Groningen is al druk bezig met de voorbereidingen voor de wereldbekerwedstrijd.

‘Het plan van aanpak is af en ook het team dat mij zal ondersteunen is gevormd. Momenteel bereid ik me voor op drie thuisopdrachten. Drie bloemcreaties die ik hier in Groningen moet voorbereiden. Dat is een creatief proces dat zeker niet in een dag klaar is. Tijdens deze wedstrijd tref ik de absolute wereldtop, de creaties moeten dan ook fenomenaal zijn.’ De thuisopdrachten zijn het begin van de wedstrijd. In Philadelphia volgen minimaal twee verrassingsopdrachten. Wanneer Hans bij de beste tien bloemisten eindigt, zijn dit er drie.

De opdrachten die hij ter plekke krijgt, kunnen niet worden voorbereid en vragen om improvisatie onder enige tijdsdruk. ‘Daarom heb ik een team experts om mij heen verzameld’, vervolgt Hans. ‘Max van de Sluis, Martin Groen, Hanneke Frankema, Alex Aalders, Erika Oldenhof, Linda Eising en mijn vriendin Franka Roenhorst helpen mee met de voorbereidingen. Allen hebben internationale ervaring en weten wat er bij wedstrijden op dit niveau komt kijken. Zij dagen mij constant uit. Met hen kan ik sparren, mijn werk kritisch beoordelen en nog beter worden. Max reist met mij mee naar Philadelphia en zal mij op alle fronten helpen met de wedstrijd.

World Cup 2019

De Fleurop-Interflora FTD World Cup wordt elke vier jaar georganiseerd. De komende editie vindt plaats van 26 februari tot en met 3 maart. Na twee voorbereidingsdagen barst de strijd los op 1 maart. De deelnemers krijgen in verschillende rondes diverse opdrachten. De opdrachten worden beoordeeld op idee, kleur, compositie en techniek, volgens het door Florint vastgestelde internationale 100 puntensysteem.

Bron en foto: Fleurop

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties