Hans Zijlstra maakt bloemwerk met Ranomi-chrysant 

Voor de doop van de Ranomi-chrysant was bloemist Hans Zijlstra uit Groningen uitgenodigd om het bloemwerk te maken. Dat hij dit mocht doen, begon met een tweet. Lees hier hoe dit tot stand kwam…

Zijlstra: ,,Ik volg zwemster Ranomi Kromowidjojo al een tijdje op Twitter. Toen ze meedeed aan de Olympische spelen had ik een tweet geplaatst dat als zij de race zou winnen, een boeket van mij kreeg. Die tweet las chrysantenkweker Laurens van de Lans. Hij belde me op of ik het leuk zou vinden om met zijn bloemen te werken voor Ranomi. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk. Hij vertelde ook dat hij de Ranomi-chrysant net op de markt had gebracht. De volgende dag bracht hij zes dozen vol met deze chrysanten. Ik maakte een supergaaf boeket voor haar: een soort gele Olympische ring.”
,,Nadat Ranomi twee keer goud haalde in Londen belden Deliflor en Laurens weer of ik tijdens de huldiging het hele podium wilde aankleden met de chrysanten. En woensdag 12 december werd de bloem officieel gedoopt en mocht ik de campagne om de bloem te promoten afsluiten met verschillend bloemwerk. Bezoekers én Ranomi waren zeer enthousiast. Ik kreeg later zelfs nog een persoonlijk berichtje van haar met een bedankje. Leuk hoe zoiets kan lopen, en dat door een tweet!”

Tekst: Cornéline Lanooy, foto’s: Hans Zijlstra