Helicon VMBO Kesteren wint finale Skills Talents

  Vorige week donderdag vond in Leeuwarden de finale plaats van de Skills Talents. Dit zijn  de vakwedstrijden voor het vmbo. Helicon VMBO uit Kesteren ging met de winst aan de haal.

  In totaal waren er tien verschillende wedstrijden waarbij vmbo-leerlingen konden laten zien wat ze in hun mars hebben. Dit gebeurde in teams van drie. Dit jaar streden twaalf provincieteams tegen elkaar.

  Winnaar werd het team Gelderland Giants van Helicon VMBO uit Kesteren. tweede werd Zuid-Holland Hawks van Wellantcollege uit Alphen aan den Rijn. Derde werd Utrecht Eagles van Wellantcollege uit Houten.

  Groene vingers

  De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines.

  Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

  De wedstrijd is gebaseerd op module 3 van het profielvak Groen en op het keuzevak Tuinontwerp & -aanleg.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties