Historische bloemenaffiches en hedendaagse kunst

In het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn tot en met 10 januari twee nieuwe tentoonstellingen te zien. De ene expositie biedt een fascinerend kijkje in het verleden, de andere brengt het werk van verschillende hedendaagse kunstenaars voor het voetlicht.

In de tentoonstelling ‘Zeg het met bloemen’ geeft het museum een eerste impressie van de Csizik-collectie. Deze collectie omvat een unieke verzameling affiches van bloemententoonstellingen, bijeengebracht door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. Bloemenbureau Holland heeft de collectie, die geïllustreerde affiches uit de eerste helft van de 20e eeuw bevat, geschonken aan het Flower Art Museum. Samen vormen zij een schatkamer waarin het bloemrijke verleden van Nederland, de promotie van deze sector en de creatieve verbeelding van uiteenlopende kunstenaars samenkomen.

Werk van Nikki le Nobel.

De aarde lacht in bloemen

Met de tweede tentoonstelling hoopt het museum bezoekers een sprankje hoop te bieden in de huidige coronacrisis. Het museum selecteerde vijf kunstenaars die de natuur de ruimte geven in hun werk. De expositie draagt de titel ‘De aarde lacht in bloemen’, naar een beroemde dichtregel van schrijver en filosoof Ralph Waldo Emerson. De exposerende kunstenaars zijn Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Werk van Eelco Brand.

Bron en foto’s: Flower Art Museum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties