Hortensia staat in augustus op de Bloemenagenda

Het zomergevoel kan met de hortensia worden vastgehouden. Deze natuurlijke sfeermaker weet jaarrond de zonnestralen in huis te halen. Hij staat daarom in augustus centraal op de Bloemenagenda van Mooiwatbloemendoen.nl.

Hydrangea heeft Aziatische en Zuid-Amerikaanse roots. Hij kwam met de eerste VOC-schepen naar Europa. Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik.

In de eerste helft van het jaar zijn er rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe hortensia’s en soorten die meerdere kleuren combineren. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hebben een groene, rode, bruine tint – passend bij de herfst en winter – en laten zich goed drogen.

Symboliek

Hydrangea staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt de bloem overvloed uit, vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale, bolle vorm. De kleuren symboliseren liefde, harmonie en vrede. Perfect dus om te gebruiken in luxueus bloemwerk bij bruiloften en verjaardagen, maar eveneens passend voor een rouwboeket.

Inspiratie en informatie

Van elke bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties