Hortus Amsterdam start eigen podcast: Podplanten

De botanische tuin van Amsterdam is een ‘hof van Eden vol verhalen’. De eeuwenoude tuin beheert meer dan vierduizend plantensoorten in de collectie. ‘Dat zijn vierduizend verhalen’, aldus Barbara van Amelsfort, hoofd marketing en communicatie. En die zijn nu te beluisteren via het nieuwe podcastkanaal van de Hortus: Podplanten.

De Hortus besloot haar rondleiders met een microfoon te volgen en zo de verhalen op te nemen. Zodat iedereen naar deze verhalen kan luisteren. In de eerste serie wandelt de luisteraar mee met bioloog en rondleider Arend Wakker. De podcasts starten bij de grote eik na de ingang en gaan van daaruit telkens op pad naar een nieuwe plant. De podcast kan dus ook ín de tuin van de Hortus beluisterd worden.

De holwortel staat centraal in de eerste podcast.

De eerste podcast #1 gaat over de holwortel, een van de vroege bloeiers in de tuin, en hoe deze bloem de eerst ontwaakte insecten naar zich lokt. Behalve plantenverhalen zullen er ook gesprekken komen met medewerkers over gebeurtenissen achter de schermen. Podplanten is de beluisteren via de Hortuswebsite,  iTunes en Spotify.

Bron en foto’s: Hortus Amsterdam

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties