Hortus Leiden in 2017 in teken Azië

De Hortus botanicus Leiden staat in 2017 in het teken van de kroonjuwelen uit Azië. Aanleiding hiervoor is het 200-jarig bestaan van de botanische tuin in Bogor en het Nederlands jaar van de Botanische Tuinen.

Zuidoost-Azië is van oudsher een focuspunt van de botanische tuin in Leiden, maar sinds de opening van de tropische kassen in 2013 is hier eigenlijk weinig aandacht voor geweest. De tentoonstelling ‘Kroonjuwelen uit Azië’ brengt hier verandering in. Omdat de botanische tuin van Bogor 200 jaar bestaat, combineert de hortus de geschiedenis van deze bijzondere tuin op Java met de collectie in Leiden.

Receptenboekje
Alle bezoekers van de hortus ontvangen vanaf 3 januari een gratis receptenboekje ‘Nederlandse gerechten met een Indonesische twist’. Culinair journalist Onno Kleyn schreef de recepten. De hortus zelf legt uit welke specerijen erin verwerkt zitten en waar de betreffende planten in de kassen te vinden zijn.

Jaar van botanische tuinen
De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) heeft 2017 uitgeroepen tot Jaar van de Botanische Tuinen. Op 21 maart start een campagne voor de nieuwe identiteit van de tuinen. ‘Kroonjuwelen’ en ‘Tuin als Lab’ zijn onderdelen van het Jaar van de Botanische Tuinen.

Bron en foto: Hortus Leiden