Hyacintenactie voor jongeren met kanker start met €8060

  Vrijdag 29 januari is de 7e HAYAcinten actie gestart met het veilen van karren met snij- en pothyacinten. Er werd €8060 opgehaald. Komende vier weken wordt met hyacint nog meer geld ingezameld voor zorgnetwerk AYA, dat zich richt zich op jongvolwassenen met kanker.

  De jaarlijkse inzamelingsactie voor AYA begon vrijdag 29 januari op de vestigingen Naaldwijk, Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde van Royal FloraHolland en veiling Plantion. Daar werd per vestiging een kar snij- en/of pothyacint verkocht. De producten zijn gratis beschikbaar gesteld door de kwekers van dit gewas.

  Voorgaande jaren volgde na die veiling een verkoopactie met snijhyacint in ziekenhuizen en verkoop van pothyacint via Ranzijn Tuin & Dier. Door corona is dat dit jaar niet mogelijk. Als alternatief is daarom een samenwerking aangegaan met Bloomgift. Die webshop steunt komende vier weken in samenwerking met de Nederlandse hyacintenkwekers belangeloos het AYA Zorgnetwerk. Bij aankoop van een ‘bos’, ‘boeket’,  ‘brievenbusverpakking’ of ‘taartje’ met HAYAcinten doneert Bloomgift € 2,- aan het goede doel. Ziekenhuizen dragen hun steentje bij door de actie via hun nieuwsbrieven onder de aandacht te brengen. Ranzijn Tuin & Dier heeft aangegeven direct weer mee te doen, zodra hun filialen in februari weer volledig open mogen voor verkoop.

  De HAYAcintenactie voor betere zorg voor jonge mensen met kanker heeft vorig jaar ruim € 37.000 opgeleverd.

  Bloomgift promoot de actie op zijn site.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties