Tuin en Landschap Tips Inschrijving Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 geopend

  Inschrijving Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 geopend

  0

  Branchevereniging VHG en AOC’s organiseren begin 2018 de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Het doel van deze wedstrijd is het hoveniersvak in de spotlights te zetten en jongeren te tonen dat het een veelzijdig en interessant beroep is. Jonge hoveniers tot 22 jaar nemen het tegen elkaar op in de wedstrijd.

  De finale is van 22 tot en met 24 februari 2018 op de consumentenbeurs TuinIdee in Den Bosch. Deelnemende teams worden geselecteerd tijdens kwalificatierondes die op een aantal AOC’s worden gehouden.

  Aanleg tuinen
  De tuinen zijn vijf bij vijf meter en worden binnen een tijdsbestek van 20 uur aangelegd. De opdracht bestaat uit het uitzetten van maten en peilen en het bewerken en aanbrengen van natuursteen en beton voor trappen, muren en bestratingen. Ook het bewerken van hout en houttechnieken en beplanting komen aan bod. Een jury beoordeeld de tuinen op vaktechnisch gebied.

  Winnaars 2017
  Stefan Schoolderman en Timo Kruize wonnen de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017 en zullen in oktober Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel Tuinaanleg tijdens WorldSkills 2017, de Wereldkampioenschappen voor beroepen in Abu Dhabi.

  Inschrijven kan tot 3 november 2017 op de site van VHG.

  Reageer op dit artikel

  avatar