Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Interieurbeplanting van het Jaar 2018 gewonnen door Sempergreen Vertical Systems

  Interieurbeplanting van het Jaar 2018 gewonnen door Sempergreen Vertical Systems

  0

  Sempergreen Vertical Systems is met de groene lobby van het Hyatt Regency Spinoza de winnaar van de competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018. Arnoud de Romph nam op 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht de prijs in ontvangst. Volgens de jury is het project een inspirerende winnaar door de integraliteit: de synergie binnen het designteam en de totaalvisie op duurzaamheid.

  De lobby van het Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems is verkozen tot Interieurbeplanting van het jaar 2018

  Integraliteit
  Het 5-sterrenhotel Hyatt Regency Spinoza is gevestigd in de groene plantagebuurt in Amsterdam-Centrum, nabij Artis. „De link met de omgeving en de visie van de projectontwikkelaar dat ’functioneel groen moet’ bij een hotel van dit niveau maken dit project tot een kloppend geheel. De lange vitale groene wand in de hotellobby zorgt voor een prettige, luxe multifunctionele ruimte voor hotelgasten, congresgangers en buurtbewoners”, aldus de jury.

  Eindoordeel
  De jury stelt als eindoordeel: „Projectontwikkelaar Aedes Real Estate heeft visie en werkt met partijen die deze visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ’conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby.”

  Agenderen binnengroen
  De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) zet binnengroen op de agenda door de grote toegevoegde waarde ervan te laten zien. De vier genomineerde projecten zijn volgens de organisatie mooie voorbeelden van interieurbeplanting in totaal verschillende gebouwen. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers. Naast het Hyatt Regency Spinoza waren ook genomineerd:
  -Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk
  -Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en beheer
  -Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar