IPM Essen toont noviteiten aan vakpubliek

  Voor de tiende keer op rij tonen Zentral Gartenbau en IPM Essen nieuwe bloemen en planten aan het vakpubliek. 35 Exposanten leverden in totaal 61 noviteiten in.

  In de categorie balkon- en perkplant is Pelargonium zonale ‘Brocade Fire Night’ van Dümmen Orange uitgeroepen tot noviteit 2017. De plant bloeit rijkelijk met rood-oranje bloemen de hele zomer door. Bovendien is hij makkelijk te verzorgen.

  Mandevilla sanderi Woodson ‘Mini Scarlet’ van MNP Flowers is de beste kuipplant. Deze bijzondere plant heeft wel iets weg van een Gloriosa en kan vanwege de kleine vorm ook goed op het balkon staan.

  Kamerplant en snijbloem

  In de categorie bloeiende kamerplanten verovert Hibiscus rosa sinensis ‘Petit Orange’ van Graff Breeding de titel. De vele knoppen en bloemen maken de plant tot een blikvanger in de kamer.

  Alstroemeria ‘White Pearls’ van Könst Alstroemeria wint bij de snijbloemen. Als monobos of in een gemengd boeket valt deze rijke bloeier op met zijn witte bloemen.

  Houtige en vaste planten

  In de categorie houtige gewassen gaat Picea abies ‘Little Santa’ van Boomkwekerij Artmeyer er met de titel vandoor. Hij voldoet aan volgens de jury aan de wens van consumenten om een kleine kerstboom, die toch goed versierd kan worden.

  Helleborus Gold Collection ‘Ice N’roses van Heuger Gartenbaubetrieben is de winnaar in de categorie vaste planten. De robuuste plant bloeit vroeg met kleurige bloemen.

  Speciale prijs

  Rosa polyantha ‘Sheralda Green Show’ van Twelf Energy Societa Agricola SRL krijgt een speciale prijs. De snijbloem heeft helemaal niets van een roos, maar heeft slechts enkele blaadjes bovenaan de lange steel.

  Bron en foto’s: IPM Essen