De Boomkwekerij IPM trekt meer dan 57.000 bezoekers

  IPM trekt meer dan 57.000 bezoekers

  0

  IPM 2017 is bezocht door 57.200 mensen. Daarmee komt het bezoekersaantal ongeveer op hetzelfde uit als vorig jaar.

  In 2015 kwamen er 56.500 bezoekers. Een jaar eerder was dat nog 60.000. Beursdirecteur Oliver Kuhrt is tevreden. „Vier zeer succesvolle dagen op de beurs liggen achter ons. IPM Essen was in staat om te bewijzen dat het een onmisbaar ontmoetingspunt is voor de gehele internationale groene sector. Zowel kwalitatief als kwantitatief kijken we terug op een succesvol evenement.”

  Volgens de organisatie plaatste meer dan een derde van de bezoekers direct orders op de beurs. 93% van de bezoekers beveelt een bezoek aan IPM aan. Er was een toename van bezoekers uit Nederland van +3%. Het aantal standhouders lag lager dan in 2016: 1,577 tegenover 1588. Ook het aantal landen dat vertegenwoordigde waren was lager: 45 tegenover 49.

  Bij Bizz Holland kijken ze terug op een succesvolle editie van de IPM. De organisatie van de Nederlandse collectieve deelname spreekt van een positieve stemming op de beurs en tevreden standhouders. Volgens Bizz Holland heeft ook de nieuwe look & feel van de stand bijgedragen aan dit succes. Een aantal standhouders gaf op woensdag al aan hun beursdoelstelling te hebben bereikt. Qua bezoekers was dit ook een erg drukke dag.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.