Italiaanse beurs Myplant & Garden blijft groeien

    De Italiaanse sierteeltbeurs Myplant & Garden die vorige week plaatsvond in Milaan kende meer exposanten en meer bezoekers dan de jaren ervoor. Nederlandse deelnemers waren meer dan tevreden over de beurs.

    Dit blijkt uit cijfers van de organisatie en een rondgang langs deelnemers uit Nederland. Het aantal exposanten was 567 waarvan 20% uit het buitenland. Dat betekende een stijging van het aantal exposanten van 30% ten opzichte van 2016 en een stijging van 70% ten opzichte van 2015.

    Ook de bezoekersaantallen lagen hoger dan vorig jaar. Er kwamen meer dan 13.000 mensen op af.

    In 2105 vond de beurs voor het eerst plaats. Grote Italiaanse kwekers vonden dat Italie een eigen beurs moest hebben na de ondergang van de voorjaarsbeurs in Padua. Ook de najaarsbeurs in Padua staat onder druk. Myplant & Garden is vooral een beurs voor potplanten en tuinplantenkwekers en tuinarchitecten.

    Aan Myplant & Garden deden rond de 25 Nederlandse bedrijven mee. Dit waren met name kwekers. De meeste stonden in het Holland collectief van Greenn. Nederlandse deelnemers tonen zich heel positief over de beurs. Meer over Myplant & Garden in het Vakblad van deze week.