Jaap van Dissel: regionaal winkels sluiten slecht idee

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectiebestrijding binnen het RIVM, is geen voorstander van een regionale lockdown, waarbij onder meer winkels worden gesloten. Dat meldt Retailnews op basis van een Het Grootste Coronaspreekuur op YouTube, dat onlangs werd georganiseerd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Volgens Van Dissel, die ook voorzitter is van het Outbreak Management Team, wordt met het instellen van een regionale lockdown de communicatie nog ingewikkelder en zal het zorgen voor een ‘waterbedeffect’. ‘Als je de winkels in het ene gebied sluit, gaan mensen naar het gebied ernaast om te gaan winkelen. Dat is heel begrijpelijk, maar zorgt wel voor extra risico’s. Ik denk dat we de aanpak die nu voor heel Nederland geldt, en waarvan we nu gelukkig het effect zien, moeten volhouden. En dat volhouden strekt zich uit tot ver in december.’ (het desbetreffende moment is te zien vanaf minuut 17).

Het kabinet overweegt een volledige lockdown in gebieden met zeer veel coronabesmettingen en waar dat aantal niet of nauwelijks daalt. Premier Mark Rutte noemde dinsdag 3 november Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Twente als voorbeelden. Ook in Midden- en West-Brabant zou dat kunnen gebeuren.

Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties