‘Je doet het nooit alleen, maar met een team’

Zijn toekomst lag in de bakkerij. Dacht hij. Toen lonkte de hotelwereld en interieurstyling, maar uiteindelijk belandde onze nieuwe gasthoofdredacteur Machiel Bekker (48) in het bloemenvak. Inmiddels runt hij al jaren zijn eigen winkel in Tiel: ‘Het creëren met groen en bloemen is voor mij het belangrijkste.’

Het is maandagmiddag en de lockdown is nog van kracht als ik onze nieuwe gasthoofdredacteur Machiel opzoek in zijn winkel in Tiel. Voor de dichte deur staan vier tafels met enkele buitenplanten en kaarsen in lage schalen. Binnen wijst niets op een sluiting: de bloemenhoek is van onder tot boven gevuld; vazen, potten en kamerplanten zijn allemaal netjes gepresenteerd. Twee medewerksters zijn bestellingen aan het klaarmaken, een derde loopt in en uit om ze weg te brengen. Machiel zelf is net terug uit Aalsmeer en veegt de winkelvloer nog even aan. We nemen plaats achter in de winkel waar een mosgroen bankje en twee dito stoelen een bespreekhoek vormen.

Het volledige interview met Machiel Bekker staat in Bloem&Blad 1, die verschijnt op 4 februari. Heeft u een abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Machiel Bekker. Foto: Inga Powilleit

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties