’Je kunt niet meer zonder brede weersverzekering’

  Gert Koiter, snijheesterteler Emmeloord had in 2018 veel last van de droogte. Gelukkig had hij voor het eerst een brede weersverzekering afgesloten, die ook een dekking had tegen droogte. Daarmee kreeg hij de kosten vergoed. Voor de toekomst denkt hij aan druppelirrigatie voor de bloemen. „In een droog jaar heb ik dat in één keer terugverdiend.”

  Voor zijn akkerbouwgewassen had Koiter al jaren een hagelverzekering. „In de akkerbouw kun je niet zonder. De verzekering van de bloemen had ik vooral afgesloten tegen de hagel, maar hij bleek ook te gelden bij droogte. Dat was een goede beslissing”, stelt de teler vast. „Ik was niet voor een hoog bedrag verzekerd. Mijn kosten zijn vergoed. Dit jaar ben ik hoger verzekerd, want je zit zo een jaar zonder inkomen.”

  Om beter te kunnen beregenen wil de teler voor volgend groeiseizoen druppelirrigatie aanleggen in de snijheesters. „Daar zijn de laatste jaren positieve ontwikkelingen in. Met druppelen kan ik constanter water geven, elke dag een beetje. In een droog jaar heb ik dat in één keer terugverdiend.”

  De gehele reportage bij de snijheesterteler in Emmeloord leest u in het Vakblad voor de Bloemisterij van vrijdag 2 augustus, of (na inloggen) in het digitale magazine

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties