Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Joris Elstgeest besteedt helft van zijn tijd aan innovatie

  Joris Elstgeest besteedt helft van zijn tijd aan innovatie

  0

  Potplantenteler Joris Elstgeest heeft geen gebrek aan ideeën. Zo heeft hij in 2007 het concept Natural Gift in de markt gezet voor behoud van het regenwoud. De laatste jaren is hij diep in de inhoudsstoffen gedoken. In Uganda heeft hij een bedrijf opgericht van 1.800 ha, waar hij bamboe, stevia en superfoods gaat telen. „Met mijn potplantenkwekerij kan ik deze ideeën financieren.”

  Op het eerste gezicht is Elstgeest Potplanten in Nieuwe Wetering, met de kas uit 2001, geen toonbeeld van innovatie. De dieffenbachia, ludisia en hangplanten worden op traditionele wijze geteeld. Het vernieuwende zit in andere activiteiten, zoals de productie van inhoudsstoffen, superfoods en bamboe.

  Behoud het regenwoud
  Een deel van de potplanten wordt verkocht onder het concept Natural Gift. Dit begon in 2007 als een actie met een paar karren voor de klok, waarvan de opbrengst werd afgedragen aan Stichting Oasebos voor behoud van het regenwoud. De samenwerking liep zo goed dat er een concept uit volgde: Natural Gift. Wie een plantje koopt, beschermt daarmee een vierkante meter regenwoud in het noorden van Costa Rica. Zo is al meer dan 10 ha aangekocht.

  Dit artikel verder lezen?

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar