Bloem en Blad Vakmanschap Jubilerend Meesterlijk viert het vakmanschap

Jubilerend Meesterlijk viert het vakmanschap

0

Voor het tiende jaar op rij eert Meesterlijk vakmanschap en ambachtelijke technieken in Dutch design. Op 30 november, 1 en 2 december presenteren 120 ontwerpers hun werk in de Amsterdamse Westergasfabriek. Bezoekers vinden hier diverse designobjecten van Nederlands fabricaat.

De keuze van Nicole Uniquole, oprichter en curator van Meesterlijk, was tien jaar geleden duidelijk. Bij dit designfestival draait alles om vakmanschap en ambachtelijke technieken. Uniquole wil een podium bieden aan zelfproducerende ontwerpers zonder winkel. Het laatste decennium is er een ware revival van de ambachten. Deze jubileumeditie laat het publiek kennismaken met het hand- en denkwerk van 120 uitzonderlijke Nederlandse ontwerpers.

Werk van Aline Johnson.

Trotse makers

Bezoekers ontmoeten bij Meesterlijk de trotse makers persoonlijk. Het zijn ontwerpers met een visie. Ze vertellen over hun ideeën, de materialen, het proces en de technieken. Je koopt hier producten gemaakt met liefde en toewijding. Een duidelijke tegenhanger voor de wegwerpmaatschappij.

Veel deelnemende ontwerpers geven les op één van de creatieve opleidingen. Zo dragen zij hun waardevolle kennis en ervaring over aan de nieuwe generatie. In het Machinegebouw pakken de leerlingen van specialistische opleidingen dit jaar flink uit. Zij volgen een studie bij het Hout- en Meubileringcollege, Vakschool Schoonhoven, de Dutch Shoe Academy of de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

Werk van Paul Derrez.

Trend Event

Op zaterdag- en zondagochtend is er het traditionele Trend Event voor ontwerpers, makers, stylisten en retailers. Met dit jaar een masterclass van Farrow & Ball en bevlogen trendlezingen van Anna Borsboom en Ellen Haeser. Vanwege het volle programma start het Trend Event dit jaar al om 9.00 uur met een feestelijk ontbijt.

Bron en foto’s: Meesterlijk

Reageer op dit artikel

avatar