‘Juist met boeketten je vakmanschap op scherp zetten’

De nieuwste editie van de Bouquet Tales krant is verschenen. Iris de Vries van V en V bloemen in Breda en haar collega-binders Carlien van Herpe uit België en Marko Kriechmus uit Duitsland maakten onder leiding van Giel Tuns ruim twintig boeketten in verschillende stijlen.

Bij V en V bloemen in Breda kwam het team van jonge bloemisten samen. Onder leiding van de ervaren Giel Tuns stelden zij de boeketten samen met steeds dezelfde bloemen in de hoofdrol: Chrysanthemum, Zantedeschia, Alstroemeria en Rosa Avalanche+. ‘Dat is best een uitdaging,’ vertelt Giel Tuns. ‘Maar eigenlijk ook heel eenvoudig. Volg de trends die helemaal buiten je comfortzone vallen. Zo kun je met dezelfde bloemen volop variëren en verrassen. Varieer ook met boeketstijlen, zoals plukboeketten waarbij je met een paar uitgesproken bloemen werkt. Juist het boeket is voor bloemisten een belangrijk deel van hun omzet, daardoor onderscheidt de vakman zich.’

Het project Bouquet Tales is vanuit een promotionele samenwerking tussen verschillende productpromotiegroepen gestart. Belangrijkste doel: samen bloemisten ideeën aanreiken voor meer creativiteit en eigenheid in boeketten. Naast steun van een groep vaste exporteurs is ook de Duitse bloemistenorganisatie FDF een partner. Meer dan twintig groothandelaren zorgen voor de verspreiding van 26.000 kranten aan hun klanten (bloemisten) in Europa.

Bron en foto’s: Concept Factory

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties