Jury Bloem&Blad Talent Award stelt zich voor

Op 6 maart vindt de finale plaats van de Bloem&Blad Talent Award. Drie juryleden gaan de arrangementen van de drie finalisten Jade van Schie, Naomi Huisman en Anne van de Greef beoordelen. We stellen ze hier voor.

De jury van de Bloem&Blad Talent Award bestaat uit drie leden uit verschillende bedrijfstakken. Twee van hen, juryvoorzitter Pascal Zijlmans en consumentendeskundige Onne Gerritsen, zaten in de editie van 2020, ook in de jury. Nieuw is Katja van Ewijk. Zij is eigenaresse van Personalgreen, dat gespecialiseerd is in interieurstyling en -beplanting. Daarnaast is zij actief als lid binnen de vereniging van interieurstylisten BNS Crisp. Gefascineerd door de natuur haalt Katja inspiratie uit de vormen van bloemen en planten. ‘Planten, styling en beleving zijn mijn specialismen. Je kunt je omringen met de mooiste meubels in het interieur, maar planten en bloemen brengen leven in je huis en op je werkplek. Ik vind het belangrijk om niet alleen nu maar ook in de toekomst te werken en te leven op plekken die prettig, gezond groen en leefbaar zijn.’

Katja van Ewijk van Personalgreen

Certified Judge

Pascal Zijlmans is eigenaar van Ambianze Zijlmans Bloem & Sfeer in Kaatsheuvel en certified judge volgens het Florint-systeem. ‘Als jurylid en examinator moet je goed kunnen onderbouwen waarom iets goed is of niet. De kwaliteit van het vak wordt daarmee hoog gehouden, dat vind ik heel belangrijk.’ Als juryvoorzitter houdt hij in de gaten dat iedereen zich houdt aan de criteria van het internationale 100-puntensysteem van Florint, zoals kleur, idee, compositie en techniek.

Pascal Zijlmans (links) en Onne Gerritsen (rechts).

‘Consumentenoog’

Het derde jurylid is consumentendeskundige Onne Gerritsen uit Amsterdam. Hij zal vooral met een ‘consumentenoog’ kijken naar de werkstukken van de finalisten. Hij heeft jarenlange ervaring als strategisch marketeer voor onder meer Albert Heijn en ICC Chemicals en is gastdocent strategische marketing aan de universiteiten Groningen en Maastricht. Hij omschrijft zichzelf als ‘een creatieve cultuurliefhebber die waarde hecht aan innovatie en een interieur met designstukken, bloemen en planten’.

Pascal Zijlmans (links) en Onne Gerritsen (rechts).

Finalewedstrijd

De finale van de Bloem&Blad Talent Award vindt (onder voorbehoud vanwege corona) plaats op zaterdag 6 maart bij Bloemengroothandel Van der Vijver in Rijnsburg. De kandidaten krijgen drie opdrachten waarbij hun creativiteit en originaliteit volgens vaste criteria worden beoordeeld. In de eerste opdracht staan trends centraal. De finalisten mogen deze opdracht thuis voorbereiden en krijgen de verse bloemen voor de opdracht uitgereikt. Opdracht twee heeft als thema Oud en Nieuw. Ze krijgen een ‘oude’ vaas waarop ze een vernieuwend boeket moeten maken. En opdracht drie is een verrassingsopdracht. In een mysterybox, die de kandidaten ter plekke krijgen uitgereikt, zit een aantal ‘vreemde’ objecten die ze moeten gebruiken.

Prijzen

De winnaar draagt een jaar lang de titel Bloem&Blad Talent 2021, ontvangt een mooie award, krijgt een interview in Bloem&Blad en mag meewerken aan een van de Trendspecials die Bloem&Blad dit jaar uitbrengt.

De Bloem&Blad Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemengroothandel Van der VijverChrysal InternationalSmithers Oasis en plantengroothandel MEERgroothandel.

Tekst en foto’s: Bloem&Blad/Cornéline Lanooy

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties