Kabinet wil 2G niet in winkels

Het demissionaire kabinet wil het 2G-systeem, waarbij alleen nog mensen die gevaccineerd of hersteld zijn toegang hebben, mogelijk maken in de horeca, de cultuursector, bij evenementen en de niet-essentiële dienstverlening. De maatregel gaat niet gelden in winkels en bouwmarkten, meldt NOS.

Dit staat in een wetsvoorstel dat naar de Tweede Kamer is gestuurd. Vorige week werd er in de Tweede Kamer over gedebatteerd en toen werd duidelijk dat het erom spant of het kabinet een meerderheid achter de plannen krijgt. Daarnaast moet ook de Eerste Kamer uiteindelijk nog instemmen.

Ongevaccineerden

Zorgminister Hugo de Jonge beloofde vorige week dat een 2G-systeem ‘zo beperkt mogelijk’ wordt ingezet. Volgens hem kan de maatregel bijdragen aan minder besmettingen, omdat ongevaccineerden nu in grote groepen het meeste risico hebben om corona op te lopen, ernstig ziek te worden en het virus door te geven.

VBW met bloemen naar Den Haag

Vandaag, dinsdag 23 november, gaat een delegatie van VBW naar Den Haag om opnieuw bloemen aan te bieden aan diverse politici, ministeries en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dit om de lobby kracht bij te zetten om bloemenwinkels op de lijst van essentiële winkels te krijgen.

Bron: NOS en VBW | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties